پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر این که هیچ حائلی بین حوزه و دانشگاه وجود ندارد، گفت: این دو نهاد علمی در راستای اعتلای نظام اسلامی گام بر می دارند.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله مصباح یزدی، شامگاه روز گذشته در دیدار جمعی از دانشجویان مراکز آموزش عالی استان قم با اشاره به لزوم تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: بین حوزه و دانشگاه هیچ حائلی وجود ندارد و هر دو شاخه یک درخت و با یک هدف و روش مشترک هستند که روز به روز نسبت به تکامل یکدیگر احساس وظیفه و هماهنگی می کنند.

ایشان با بیان این که "شاید سوالی به ذهن خطور کند که مگر در گذشته این تعامل و رابطه به چه نحوی بوده است؟" اظهارداشت:  در زمان ستم شاهی برنامه ها و آنچه بیگانگان تکلیف می کردند، در کشور اجرا می شد و به گونه ای عمل می گردید که مساله دین و دسترسی به حوزه های علمیه و مدارس دینی قطع شود، حوزه ها به قدری تضعیف شده بودند که در برخی موارد از آن به عنوان سرباز خانه، انبار و یا بیمارستان مورد استفاده قرار می گرفت.

 رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: تبلیغات ضد روحانیت آنچنان قوت و قدرت داشت که حتی پوشیدن لباس روحانیت ممنوع بود.

 آیت الله مصباح یزدی بیان داشت: اگر امروز شاهد حضور اساتید حوزه به عنوان رییس یا استاد در مراکز آموزش عالی هستید و یا دانشجویان به سهولت می توانند با طلاب و فضلای حوزه های علمیه تعامل داشته باشند، به برکت انقلاب مقدس اسلامی است که نهالش به دست بنیانگذار کبیر انقلاب و با خون شهدا آبیاری شد.

 عضو جامعه مدرسین حوزه، استاد شهید مرتضی مطهری را نخستین سدّ شکن حوزه و دانشگاه در عصر معاصر توصیف کرد و ادامه داد: این شهید بزرگوار در آن دوران خفقان با احساس وظیفه از حوزه مهاجرت کرد و وارد دانشکده الهیات دانشگاه تهران شد و سدّ میان حوزه و دانشگاه را شکست.

عضو خبرگان رهبری، شهیدان مفتح، باهنر و بهشتی را از دیگر استوانه های این وحدت معرفی کرد و گفت: در قبل از انقلاب مفهموم روشنی از وحدت حوزه و دانشگاه وجود نداشت و این سرمایه های انقلاب توانستند حرکت نوینی را در این زمینه عملیاتی کنند.

 آیت الله مصباح یزدی یادآور شد: حوزه و دانشگاه دو نهاد علمی هستند که با تکیه بر داشته های خود در راستای اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بر می دارند و طبیعی است که هر کدام در علوم خاص خود تخصص و تبحّر دارند؛ به گونه ای که دانشگاه در علوم تجربی و حوزه در علوم اسلامی پیشرفت های چشمگیری داشته اند و هر کدام می توانند با همکاری متقابل همان گونه که امروز شاهد آن هستیم پیشرفت و ارتقای علمی جامعه ایران اسلامی را به ارمغان آورند.

ایشان در پایان یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران برای تحقق اهداف خاصی که بیشتر در  قشر دانشگاهی و حوزوی مبرهن است، پدید آمد و دستاوردهای هر کدام با توجه به این که اساس انقلاب اسلامی بر پایه فکر، ایده و اندیشه می باشد، می تواند سهم بسزایی در راستای عزت مداری و پیشرفت های علمی این مرز و بوم داشته باشد.

 انتهای پیام 313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha